Overslaan en naar de inhoud gaan

Braderie en jaarmarkt moet weer kunnen: 'Dan maar kleiner'

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 20:01

Overvolle braderieën en jaarmarkten met duizenden bezoekers zitten er voorlopig nog niet in. Ondernemers hebben daar begrip voor maar hopen wel op versoepeling van de coronaregels.

"Ik lig er 's nachts van wakker", vertelt Hans Hegger. Sinds 2001 runt hij een verhuurbedrijf in marktkramen vanuit Melderslo. De enorme loods staat vol met materiaal dat eigenlijk verhuurd zou moeten zijn. "De weekmarkten zijn gelukkig wel weer open maar daar kan ik al mijn personeel niet mee aan het werk houden."

Demonstratie
In Nijmegen werd vandaag gedemonstreerd door collega's van Hans Hegger. Standhouders, organisatoren en verhuurders. Ze snakken allemaal naar wat meer mogelijkheden om hun brood te verdienen. Mogelijk kondigt het kabinet versoepelingen aan voor de branche. Het water staat veel collega's aan de lippen weet Luuk van Eeuwijk. Vanuit Sevenum organiseert hij braderieën en jaarmarkten door het hele land. Zijn agenda is zo goed als leeg.

Standhouders
"We kunnen denk ik braderieën en jaarmarkten organiseren die kleiner van opzet zijn. Veel zullen we daar niet aan verdienen. Maar het is tenminste iets. Liever vandaag dan morgen." Van Eeuwijk vraagt zich wel af of standhouders het volhouden: "Ik ben bang dat we er een aantal niet meer terugzien omdat ze het niet gered hebben door deze crisis."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen