Overslaan en naar de inhoud gaan

Braderie en jaarmarkt moet weer kunnen: 'Dan maar kleiner'

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 20:01

Overvolle braderieën en jaarmarkten met duizenden bezoekers zitten er voorlopig nog niet in. Ondernemers hebben daar begrip voor maar hopen wel op versoepeling van de coronaregels.

"Ik lig er 's nachts van wakker", vertelt Hans Hegger. Sinds 2001 runt hij een verhuurbedrijf in marktkramen vanuit Melderslo. De enorme loods staat vol met materiaal dat eigenlijk verhuurd zou moeten zijn. "De weekmarkten zijn gelukkig wel weer open maar daar kan ik al mijn personeel niet mee aan het werk houden."

Demonstratie
In Nijmegen werd vandaag gedemonstreerd door collega's van Hans Hegger. Standhouders, organisatoren en verhuurders. Ze snakken allemaal naar wat meer mogelijkheden om hun brood te verdienen. Mogelijk kondigt het kabinet versoepelingen aan voor de branche. Het water staat veel collega's aan de lippen weet Luuk van Eeuwijk. Vanuit Sevenum organiseert hij braderieën en jaarmarkten door het hele land. Zijn agenda is zo goed als leeg.

Standhouders
"We kunnen denk ik braderieën en jaarmarkten organiseren die kleiner van opzet zijn. Veel zullen we daar niet aan verdienen. Maar het is tenminste iets. Liever vandaag dan morgen." Van Eeuwijk vraagt zich wel af of standhouders het volhouden: "Ik ben bang dat we er een aantal niet meer terugzien omdat ze het niet gered hebben door deze crisis."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen