Overslaan en naar de inhoud gaan

Braden Europe van ondergang gered

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 15:40

Braden Europe in Heerlen is door het management en de investeringsmaatschappijen LIOF en Particon overgenomen.

Het bedrijf, dat onderdelen voor gasgestookte elektriciteitscentrales bouwt, dreigde door het faillissement van de Canadese moederbedrijf ten onder te gaan.

Braden Europe is een van de wereldleiders en werkt bij grote projecten samen met internationale concerns als Siemens en General Electric. Twee jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door het Canadese Innova. Deze investeringsmaatschappij ging vorig jaar failliet. "Dat faillissement heeft ons bijna meegesleurd”, zegt directeur Bert Nix. “Het was dan ook een heel zwaar jaar voor ons en onze 45 medewerkers. Vooral door de grote onzekerheid.”

Steun
Uiteindelijk heeft het management het bedrijf overgenomen. “Maar dat kon niet zonder steun van andere partijen. Daarom zijn we blij dat LIOF en Particon zijn ingestapt”, aldus Nix. Zijn bedrijf was in 2014 nog genomineerd voor de Limburg Export Award.

Clauscentrale
Braden Europe heeft in het verleden onder andere meegewerkt aan het opknappen van de Clauscentrale in Maasbracht. Maar het grootste deel van de omzet komt uit het buitenland. Zo werkte het mee aan de bouw van energiecentrales in het Midden-Oosten en Azië. “Onze opdrachtgevers zijn gelukkig in ons blijven geloven”, zegt Nix. “De eerste orders zijn inmiddels binnen.”

Irak
Het bedrijf gaat binnenkort beginnen aan de bouw van een nieuwe centrale in Irak. “Maar door de recente ontwikkelingen hebben we die opdracht even in de wacht gezet”, verwijst Nix naar de grote onrust in het Midden-Oosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen