Overslaan en naar de inhoud gaan

Braden Europe van ondergang gered

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 15:40

Braden Europe in Heerlen is door het management en de investeringsmaatschappijen LIOF en Particon overgenomen.

Het bedrijf, dat onderdelen voor gasgestookte elektriciteitscentrales bouwt, dreigde door het faillissement van de Canadese moederbedrijf ten onder te gaan.

Braden Europe is een van de wereldleiders en werkt bij grote projecten samen met internationale concerns als Siemens en General Electric. Twee jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door het Canadese Innova. Deze investeringsmaatschappij ging vorig jaar failliet. "Dat faillissement heeft ons bijna meegesleurd”, zegt directeur Bert Nix. “Het was dan ook een heel zwaar jaar voor ons en onze 45 medewerkers. Vooral door de grote onzekerheid.”

Steun
Uiteindelijk heeft het management het bedrijf overgenomen. “Maar dat kon niet zonder steun van andere partijen. Daarom zijn we blij dat LIOF en Particon zijn ingestapt”, aldus Nix. Zijn bedrijf was in 2014 nog genomineerd voor de Limburg Export Award.

Clauscentrale
Braden Europe heeft in het verleden onder andere meegewerkt aan het opknappen van de Clauscentrale in Maasbracht. Maar het grootste deel van de omzet komt uit het buitenland. Zo werkte het mee aan de bouw van energiecentrales in het Midden-Oosten en Azië. “Onze opdrachtgevers zijn gelukkig in ons blijven geloven”, zegt Nix. “De eerste orders zijn inmiddels binnen.”

Irak
Het bedrijf gaat binnenkort beginnen aan de bouw van een nieuwe centrale in Irak. “Maar door de recente ontwikkelingen hebben we die opdracht even in de wacht gezet”, verwijst Nix naar de grote onrust in het Midden-Oosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen