Overslaan en naar de inhoud gaan

Braden Europe van ondergang gered

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 15:40

Braden Europe in Heerlen is door het management en de investeringsmaatschappijen LIOF en Particon overgenomen.

Het bedrijf, dat onderdelen voor gasgestookte elektriciteitscentrales bouwt, dreigde door het faillissement van de Canadese moederbedrijf ten onder te gaan.

Braden Europe is een van de wereldleiders en werkt bij grote projecten samen met internationale concerns als Siemens en General Electric. Twee jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door het Canadese Innova. Deze investeringsmaatschappij ging vorig jaar failliet. "Dat faillissement heeft ons bijna meegesleurd”, zegt directeur Bert Nix. “Het was dan ook een heel zwaar jaar voor ons en onze 45 medewerkers. Vooral door de grote onzekerheid.”

Steun
Uiteindelijk heeft het management het bedrijf overgenomen. “Maar dat kon niet zonder steun van andere partijen. Daarom zijn we blij dat LIOF en Particon zijn ingestapt”, aldus Nix. Zijn bedrijf was in 2014 nog genomineerd voor de Limburg Export Award.

Clauscentrale
Braden Europe heeft in het verleden onder andere meegewerkt aan het opknappen van de Clauscentrale in Maasbracht. Maar het grootste deel van de omzet komt uit het buitenland. Zo werkte het mee aan de bouw van energiecentrales in het Midden-Oosten en Azië. “Onze opdrachtgevers zijn gelukkig in ons blijven geloven”, zegt Nix. “De eerste orders zijn inmiddels binnen.”

Irak
Het bedrijf gaat binnenkort beginnen aan de bouw van een nieuwe centrale in Irak. “Maar door de recente ontwikkelingen hebben we die opdracht even in de wacht gezet”, verwijst Nix naar de grote onrust in het Midden-Oosten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen