Overslaan en naar de inhoud gaan

Brabantse VDL wordt steeds Limburgser

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 16:29

Voor het eerst in de geschiedenis werken er meer Limburgers dan Brabanders bij de VDL Groep, zo blijkt uit de jaarcijfers.

Bij het bedrijf werken nu 13,356 mensen. Daarvan werken er 4815 in de Brabantse vestigingen. In de Limburgse locaties werken nu 5024.

Lees ook: Nedcar stuwt omzet van VDL.

Limburg passeert Brabant door de forse groei van autofabriek in Born. Daar groeide het aantal medewerkers van 2411 naar 4686. Het aantal Limburgse medewerkers zal in de komende jaren verder groeien, zo verwacht topman Willem van der Leegte.

Nieuwe banen
Hij verwacht dat bij
Nedcar dit jaar opnieuw 800 nieuwe banen worden gecreƫerd. Daarnaast heeft het concern per 1 januari de failliete vestigingen van Componenta in Weert en Heerlen overgenomen. Bij de nieuwe bedrijven, Castings Heerlen en Castings Weert, werken nu zo'n 120 mensen. Dat aantal zal verder toenemen.

"Desondanks blijven we een Brabants concern", zegt topman Willem van der Leegte.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nedcar stuwt omzet van VDL
VDL Nedcar gaat nog meer auto's bouwen na succesvol jaar
Mini-productie bij Nedcar in Born stuwt omzet VDL
Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen