Overslaan en naar de inhoud gaan

Brabantse supermarkt haalt vastelaovend-bord weg na kritiek

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 19:51

Een Tilburgse supermarkt heeft reclameborden met verwijzingen naar de Limburgse vastelaovend uit de winkel gehaald.

De borden waarop te lezen valt 'Iedereen klaar voor Vastelaovend' in de Albert Heijn XL leidden dinsdag tot een storm in een glas water op social media.

Tilburg reageert
De inwoners van Kruikenstad, zoals Tilburg ook wel bekend staat tijdens carnaval, reageerden opgelaten op de blunder. "Symbolisch voor hoe Brabant wordt geregeerd door 'boven de rivieren'", is een van de reacties. Maar ook: "Kruikenstad blijkt tegenwoordig in Limburg te liggen. Ga je schamen."

Limburg
Ook carnavalsminnend Limburg liet de discussie niet aan zich voorbij gaan. "In Tilburg is de Limburgialisering van Nederland al ingezet", schreef Joost. Eveline zegt: "Gelukkig ligt jullie stad niet in het mooie Limburg."

Maatregelen
Donderdag zijn de in opspraak geraakte borden uit de winkel verwijderd. "Nu hangen de juiste spullen er, hebben we zelf even geregeld", zegt AH XL-baas Mario Rijvers tegen het Brabants Dagblad.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen