Overslaan en naar de inhoud gaan

Brabantse supermarkt haalt vastelaovend-bord weg na kritiek

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 19:51

Een Tilburgse supermarkt heeft reclameborden met verwijzingen naar de Limburgse vastelaovend uit de winkel gehaald.

De borden waarop te lezen valt 'Iedereen klaar voor Vastelaovend' in de Albert Heijn XL leidden dinsdag tot een storm in een glas water op social media.

Tilburg reageert
De inwoners van Kruikenstad, zoals Tilburg ook wel bekend staat tijdens carnaval, reageerden opgelaten op de blunder. "Symbolisch voor hoe Brabant wordt geregeerd door 'boven de rivieren'", is een van de reacties. Maar ook: "Kruikenstad blijkt tegenwoordig in Limburg te liggen. Ga je schamen."

Limburg
Ook carnavalsminnend Limburg liet de discussie niet aan zich voorbij gaan. "In Tilburg is de Limburgialisering van Nederland al ingezet", schreef Joost. Eveline zegt: "Gelukkig ligt jullie stad niet in het mooie Limburg."

Maatregelen
Donderdag zijn de in opspraak geraakte borden uit de winkel verwijderd. "Nu hangen de juiste spullen er, hebben we zelf even geregeld", zegt AH XL-baas Mario Rijvers tegen het Brabants Dagblad.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen