Overslaan en naar de inhoud gaan

Brabantse bankrovers struikelden over Limburgse politie

Geplaatst opdinsdag 11 februari 2020 - 6:00

Het werk van een groep Brabantse bankrovers is ruw onderbroken door de Limburgse politie. Na een succesvolle roof in Venlo, wisten agenten deze verdachten op spectaculaire wijze te arresteren.

Eén van hen was uitgerekend een medewerker van de Rabobank, die informatie doorspeelde aan zijn kompanen. Dinsdag staan zij voor de rechter in Roermond.

Lees ook: Agent nam plaats in van slachtoffer bij zaak 'bankmol'

Operatie Bankmol
Het dossier, omgedoopt tot Bankmol, kent naast voormalig bankmedewerker Lorenzo J. (27) nog vijf verdachten. Lorenzo gaf door welke klanten grote geldbedragen kwamen afhalen. Khalid C. (41), Aiman A. (45), John L. (39), Aleksander B. (35) en Louis C. (44) zouden de betreffende persoon vervolgens beroven.

Uitzendkracht Lorenzo
De politie stond op 19 juli 2017 voor een raadsel; hoe wist een toen nog onbekende groep dat een Duitse man zo'n 155.000 euro zou ophalen bij de Rabobank in de Peperstraat? Na onderzoek kwamen ze uit bij uitzendkracht Lorenzo, die toegang had tot gevoelige gegevens van klanten. Dat onderzoek wees ook uit dat de rovers mogelijk weer zouden toeslaan in het Brabantse Zundert.

Lees ook: Aangifte tegen politie na sensationele arrestatie

Busje beschoten
En dus toog op 28 juli 2017 een politieteam naar het dorpje tegen de Belgische grens. Een agent nam de plek in van het beoogde slachtoffer. Toen hij de Rabobank verliet en de bankrovers inderdaad in actie kwamen, kwam een arrestatieteam tevoorschijn. Het busje van de bankrovers werd klemgereden en de mannen werden onder schot gehouden en zelfs beschoten.

Harde regen
Louis C. raakte gewond bij de actie; een kogel doorboorde zijn linkerarm. Zijn Real Madrid-trainingsjack zat onder het bloed. De man uit Breda was bestuurder van de vluchtauto. "In een keer begonnen ze te schieten", verklaarde Louis bij de politie. "Ik hoorde overal de inslagen van de kogels op de bus. Het was net harde regen."

Primeur voor undercoveragent
De agent die Louis door zijn arm schoot is dezelfde agent die de bankrovers in de val lokte. Hij claimt te hebben geschoten, omdat Louis een wapen op hem richtte. Voor de agent was het overigens de eerste keer in zijn carrière, die hij in 1991 begon bij de politieacademie, dat hij iemand neerschoot. Hij is wel uitgebreid getraind als 'lokaas'. De man speelde naar eigen zeggen al twintig keer eerder een nietsvermoedende burger met veel geld op zak.

De zaak tegen de Brabantse bankrovers wordt op 11, 17, 18 en 19 februari inhoudelijk behandeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen