Koe aan land, 17 jul 2021

Koe die tijdens hoogwater 100 km zwom maakt kans op prijs

Leonarda 12, de koe die tijdens het hoogwater helemaal van Echt naar het Brabantse Escharen zwom, is genomineerd voor de titel Dier van het Jaar 2021.

Farmers Defence Force blokkeert weg naar bedrijf stalbrand in Nederweert (12 juni 2021)
Honderd Limburgse boeren aanwezig bij protest stikstofbeleid

Zo'n honderd Limburgse boeren hebben zich woensdag verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen binnen hun sector.

pinpasfraudepanningenpolitieistock
Bankpasfraudeurs gaan met geld aan de haal in Panningen

Oplichters zijn er bij een pinautomaat in Panningen vandoor gegaan met 800 euro, dat ze eerder hadden ontfutseld van een man uit het Brabantse Dongen.

iStock-484682404
Reeks invallen in onderzoek naar grootschalige mestfraude

De Nederlandse en Belgische politie hebben wegens mogelijke mestfraude invallen gedaan op tientallen plaatsen in de grensstreek.

ANP-424388785
Doodgereden agent probeerde dier van de weg te halen

De 28-jarige politieagent die zaterdagavond op de A270 bij het Brabantse Nuenen om het leven kwam, probeerde samen met zijn 35-jarige collega een aangereden dier van de weg te halen. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

nertsen, nertsenhouderij, nertsenfokkerij, nertsenfok (stock)
Brandbrief Limburgse dierenarts over corona bij nertsen

Dierenarts Kevin Willems van Promix in Beringe is een van de ondertekenaars van een brandbrief aan landbouwminister Carola Schouten, over coronabesmettingen op enkele Brabantse nertsenhouderijen.

Nerts in kooi (stock)
Corona-uitbraak bij nog twee nertsenbedrijven

Op nog eens twee nertsenhouderijen net over de provinciegrens met Brabant is het coronavirus aangetroffen, meldt landbouwminister Carola Schouten. Dat brengt het totaal op vier nertsenbedrijven.

nertsenfokkerij, nerts in kooi, zilvernerts (stock)
Brabantse nertsen besmet met corona

Bij twee nertsenhouderijen in de Brabantse plaatsen Milheeze en Beek en Donk zijn dieren besmet geraakt met het coronavirus.

Kerkradenaar omgekomen bij drugslab Den Dungen (27 okt 2019)
Meer Kerkradenaren in beeld na dodelijke explosie drugslab

Maanden na een dodelijke explosie in een drugslab in het Brabantse dorp Den Dungen, heeft justitie zeker drie Kerkradenaren in het vizier. Slechts één van hen zit momenteel in voorarrest.

inval Venhorst - man uit Heijen opgepakt - 28 nov 2019
Limburger (32) opgepakt bij politie-inval in Venhorst

Bij een inval bij een bedrijf in het Brabantse Venhorst is een 32-jarige man uit Heijen opgepakt. In het pand werd een grote hoeveelheid spullen gevonden die gebruikt wordt bij professionele hennepteelt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten