Met culinaire tradities als het worstenbroodje en de Bossche bol, is het natuurlijk begrijpelijk dat Brabanders met zoiets lekkers als de Limburgse vlaai aan de haal willen gaan.
Waarschijnlijk geïnspireerd door de in Grubbenvorst uitgevonden frikandellenvlaai heeft een bakkerij in Schijndel nu de boerenkoolmetworstvlaai geïntroduceerd. Volgens Omroep Brabant moet deze bizarre mengeling tussen Hollandse pot en Limburgs culinair erfgoed dit jaar dé snack worden voor carnavalvierend Brabant.
Lees ook: Gemengde reacties op Limburgse frikandellenvlaai
Jaloers
De vlaai met een vulling die bestaat uit een mengsel van boerenkool, worst, bechamelsaus en geraspte oude kaas komt vrijdag in de winkels. Bakker Bram van Doorn is ongegeneerd trots op zijn baksel: "Ik denk dat ze in Limburg jaloers zijn", vertelt hij tegen Omroep Brabant.
Quiche?
Limburgers die een hapje willen proberen van deze vlaai die misschien beter quiche had moeten heten, moeten wel naar de worstenbroodjesprovincie om te kunnen proeven. Het culinaire experiment ligt alleen in de winkels van de Schijndelse bakkerij.
Bossche Bollen
Het is overigens niet voor het eerst dat een Brabantse bakker een slaatje probeerde te slaan uit de Limburgse lekkernij. Ruim een jaar geleden werd de Bossche bollenvlaai geïntroduceerd, al was dat wel met medewerking van een Limburgse bakker.