Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze VVD niet in coalitie: 'Isolement dreigt voor Brunssum'

Geplaatst opmaandag 7 mei 2018 - 11:59

De VVD in Brunssum maakt zich zorgen over de toekomst van de gemeente.

Dat schrijft de partij in een verklaring, die is opgesteld naar aanleiding van de coalitievorming.

De VVD werd de derde partij in Brunssum, maar valt buiten de boot in de nieuwe coalitie. De oude coalitie van Burgerbelangen Brunssum (BB)/Lijst Palmen, PAK, BCD en Lijst Borger gaat ook de komende vier jaar verder.

Brede coalitie
De partij van de omstreden Jo Palmen, winnaar van de verkiezingen, zegt dat er is gestreefd naar een brede coalitie. Het zou niet gelukt zijn om overeenstemming te bereiken met onder meer de VVD en de andere lokale fracties van landelijke partijen.

Lees ook: Partij omstreden Jo Palmen terug in coalitie Brunssum

Niet concreet
Volgens de VVD ging het mis op onderwerpen als het behoud van het voortgezet onderwijs in Brunssum en het oplossen van het financiële tekort binnen het sociaal domein. De partij verwijt de coalitiepartijen dat er geen enkel plan concreet wordt gemaakt en dat een duidelijke toekomstvisie ontbreekt. Men maakt zich daar zorgen over.

"In het afgelopen half jaar is bestuurlijk nagenoeg niets bereikt en hebben belangrijke projecten forse vertraging opgelopen", aldus de VVD. "Ook zijn de banden met het regionale, provinciale en landelijke bestuur verminderd en dat dreigt Brunssum in een isolement te brengen."

Lees ook: Jo Palmen wil geen wethouder worden

Wel of geen wethouder
Het is trouwens nog onduidelijk of Jo Palmen opnieuw wethouder wordt in Brunssum. Hij liet eerder weten dit niet te willen, maar er zou nu toch over worden gesproken. Palmen is sinds afgelopen najaar wethouder. Hij werd met de kleinst mogelijke meerderheid van de gemeenteraad benoemd, omdat er twijfels waren over zijn integriteit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen