Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze vrijwilligers Dierenambulance in protest

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2020 - 18:46

Vrijwilligers van Dierenambulance Limburg Zuid (DALZ) willen met een protest het aftreden van twee bestuursleden afdwingen.

Het liefste zien zij de voorzitter en secretaris vertrekken, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de bestuursleden. De vrijwilligers protesteren zaterdag in Geleen en Maastricht, weet RTV Maastricht.

Lijnrecht
De manager en vrijwilligers staan lijnrecht tegenover de bestuursleden van DAZL. Directeur Marian van Keulen mag na haar vertrek niet als vrijwilliger terugkeren bij de dierenambulance. En dat besluit is tegen het zere been van de vrijwilligers.

Lees ook: Bom onder dierenambulance na vertrek directeur

Intern onderzoek
Voorzitter Ronald Wouters zei eerder over die ontzegging dat er bedenkingen zijn over de administratie die Van Keulen deed. Een interne onderzoek heeft ertoe geleid dat een extern accountantskantoor is aangetrokken om verder onderzoek te doen.

Directeur Marian van Keulen zegt op haar beurt dat er 'smerige verhalen' over haar de ronde doen.

Acuut probleem
De vrijwilligers, die in de driehoek Sittard-Maastricht-Vaals actief zijn, gaven aan dat als de directeur weg moet en niet als vrijwilliger mag terugkeren, een aantal vrijwilligers ook stopt. "En dan hebben ze een acuut probleem, want dan krijgen ze de roosters niet meer rond", zei vrijwilliger André Vermeulen.

Van Keulen zou per 1 juli opstappen als directeur. Dat is verzet naar 1 augustus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen