Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze Roda-supporters vrijuit: De la Vega teleurgesteld

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 16:38

Het Openbaar Ministerie gaat niemand vervolgen voor de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Roda JC-Sparta, vorig jaar september. In de rust van die wedstrijd werd de toenmalige eigenaar, Maurizio de la Vega, door fans het stadion uitgezet. De la Vega deed aangifte, maar het Openbaar Ministerie (OM) komt tot de conclusie dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

Het Openbaar Ministerie heeft al het beeldmateriaal van die krankzinnige avond bekeken en komt tot de conclusie dat niemand in strafrechtelijke zin iets te verwijten valt. "De fans hebben hem inderdaad uit het stadion gezet, maar diezelfde fans beschermden hem ook tegen agressieve fans die buiten het stadion stonden. Bovendien was De la Vega voor de wedstrijd geadviseerd uit veiligheidsoverwegingen niet naar het stadion te komen". aldus het Openbaar Ministerie.

Teleurgesteld
De la Vega zelf is teleurgesteld in het besluit van Justitie. "Dit een slecht voorbeeld voor de toekomst. Supporters hebben nu de mogelijkheid om hun eigen maatregelen te nemen als ze dat nodig vinden", laat De la Vega weten aan L1. "Dat betekent dat groepen fans ermee wegkomen als ze een eigenaar, sponsor, speler of trainer verwijderen."

[video:]

Aandelen
De la Vega kreeg de Roda-aandelen in handen na onderhandelingen met Frits Schrouff, die daarvoor eigenaar was van Roda JC. De Mexicaan zou garant staan voor schulden, maar kwam die afspraak niet na. Na meerdere negatieve publicaties keerden ook steeds meer supporters zich tegen de zakenman en dat leidde uiteindelijk tot de beruchte vrijdagavond waarop fans De la Vega uit het stadion begeleidden. Nadat ook de gemeente Kerkrade en de KNVB zich met de soap bemoeiden, nam De la Vega afscheid en zag hij af van de aandelen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen