Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boze reacties op duivenjacht Toverland

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 11:38

De vergunning voor pretpark Toverland in Sevenum om duiven af te schieten leidt tot verontwaardigde reacties bij dierenliefhebbers op social media.

Het pretpark heeft van de provincie groen licht gekregen om jagers op de verwilderde duiven af te sturen, meldt pretparkwebsite Looopings. Op Twitter wordt er door dierenliefhebbers al flink gemopperd op de beslissing, al zijn bij het pretpark zelf volgens een woordvoerster nog geen boze reacties binnengekomen.

Poep
De vogels hebben zich genesteld op en rond de oude hoofdpoort van het park, en veroorzaken daar veel overlast. Bovendien zijn er zorgen dat parasieten en schimmels vrij spel krijgen door de vogelpoep van de dieren die zich te goed doen aan de etensresten van de bezoekers.

Maatregelen
"We hebben in eerste instantie geprobeerd om de vogels weg te vangen, maar de duiven kwamen gewoon terug", laat woordvoerster Tessa Maessen weten. "Ook maatregelen om te voorkomen dat de duiven zich in het bouwwerk nestelden werkten niet, waarna we hebben besloten om de vogels dan maar af te schieten."

Eenmalig
Het attractiepark weet nog niet wanneer de duiven daadwerkelijk worden afgeschoten. "We hebben deze week de vergunning gekregen, we moeten nog een afspraak maken met de wildbeheerder", aldus Maessen. Volgens haar gaat het om een eenmalige actie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen