Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze reacties op duivenjacht Toverland

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 11:38

De vergunning voor pretpark Toverland in Sevenum om duiven af te schieten leidt tot verontwaardigde reacties bij dierenliefhebbers op social media.

Het pretpark heeft van de provincie groen licht gekregen om jagers op de verwilderde duiven af te sturen, meldt pretparkwebsite Looopings. Op Twitter wordt er door dierenliefhebbers al flink gemopperd op de beslissing, al zijn bij het pretpark zelf volgens een woordvoerster nog geen boze reacties binnengekomen.

Poep
De vogels hebben zich genesteld op en rond de oude hoofdpoort van het park, en veroorzaken daar veel overlast. Bovendien zijn er zorgen dat parasieten en schimmels vrij spel krijgen door de vogelpoep van de dieren die zich te goed doen aan de etensresten van de bezoekers.

Maatregelen
"We hebben in eerste instantie geprobeerd om de vogels weg te vangen, maar de duiven kwamen gewoon terug", laat woordvoerster Tessa Maessen weten. "Ook maatregelen om te voorkomen dat de duiven zich in het bouwwerk nestelden werkten niet, waarna we hebben besloten om de vogels dan maar af te schieten."

Eenmalig
Het attractiepark weet nog niet wanneer de duiven daadwerkelijk worden afgeschoten. "We hebben deze week de vergunning gekregen, we moeten nog een afspraak maken met de wildbeheerder", aldus Maessen. Volgens haar gaat het om een eenmalige actie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen