Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze oud-eigenaar huis-aan-huisbladen: 'Mismanagement'

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 17:38

Dré Peters, de oud-eigenaar van huis-aan-huisblad de Trompetter, reageert boos op het besluit van Mediahuis Limburg om te stoppen met het verspreiden van weekkrant VIA Limburg.

Peters stond aan de wieg van De Trompetter, de voorganger van VIA Limburg.

Mismanagement
Peters verwijt Mediahuis Limburg mismanagement. "Je ziet het met lede ogen aan dat het helemaal fout gaat in het bedrijf en nu gaan ze de laatste stekker er ook nog uittrekken", zegt Peters tegen L1. "Vroeger was het een bedrijf met 250 mensen en een omzet van 37 miljoen. We hoorden tot de grootste van Nederland. Door mismanagement gaat nu alles fout."


Lees ook: Weekblad VIA Limburg op de schop: 28 banen verdwijnen

Niet meer van deze tijd
Volgens Mediahuis Limburg-directeur Maurice Ubags is het huis-aan-huis verspreiden van de weekkrant niet meer van deze tijd. "De markt bijvoorbeeld wil af van papierverspilling. Verder oriënteren adverteerders, grote en kleine, zich steeds meer op online." Peters is het daar niet mee eens. "Ze zeggen dat gedrukte print niet meer van deze tijd is, maar zolang mijn brievenbus wekelijks vol ligt met een paar honderd gram folders zijn er nog wel degelijk adverteerders, maar die hebben ze tegen zich in het harnas gejaagd."

Niet meer in de bus
De weekkrant VIA Limburg stopt niet helemaal, maar gaat in afgeslankte vorm verder. Vanaf 1 januari worden er nog acht in plaats van zestien edities gedrukt. Alleen abonnees van de Limburger krijgen het krantje nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen