Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze oud-eigenaar huis-aan-huisbladen: 'Mismanagement'

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 17:38

Dré Peters, de oud-eigenaar van huis-aan-huisblad de Trompetter, reageert boos op het besluit van Mediahuis Limburg om te stoppen met het verspreiden van weekkrant VIA Limburg.

Peters stond aan de wieg van De Trompetter, de voorganger van VIA Limburg.

Mismanagement
Peters verwijt Mediahuis Limburg mismanagement. "Je ziet het met lede ogen aan dat het helemaal fout gaat in het bedrijf en nu gaan ze de laatste stekker er ook nog uittrekken", zegt Peters tegen L1. "Vroeger was het een bedrijf met 250 mensen en een omzet van 37 miljoen. We hoorden tot de grootste van Nederland. Door mismanagement gaat nu alles fout."


Lees ook: Weekblad VIA Limburg op de schop: 28 banen verdwijnen

Niet meer van deze tijd
Volgens Mediahuis Limburg-directeur Maurice Ubags is het huis-aan-huis verspreiden van de weekkrant niet meer van deze tijd. "De markt bijvoorbeeld wil af van papierverspilling. Verder oriënteren adverteerders, grote en kleine, zich steeds meer op online." Peters is het daar niet mee eens. "Ze zeggen dat gedrukte print niet meer van deze tijd is, maar zolang mijn brievenbus wekelijks vol ligt met een paar honderd gram folders zijn er nog wel degelijk adverteerders, maar die hebben ze tegen zich in het harnas gejaagd."

Niet meer in de bus
De weekkrant VIA Limburg stopt niet helemaal, maar gaat in afgeslankte vorm verder. Vanaf 1 januari worden er nog acht in plaats van zestien edities gedrukt. Alleen abonnees van de Limburger krijgen het krantje nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen