Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze man laat broek zakken voor politie: 'Fuck you!'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 15:09

Yassine el G. (34) heeft een taakstraf van dertig uur gekregen, omdat hij op het politiebureau in Maastricht zijn broek liet zakken en agenten uitschold. Hij was boos over de afhandeling van zijn arrestatie.

Naast deze straf heeft hij nog eens dertig uur taakstraf gekregen, omdat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan.

'Ik deed niks'
Op 15 november werd Yassine gecontroleerd door twee agenten. Hij stond naar eigen zeggen in Bunde naast zijn auto. "Ik deed helemaal niks, maar ze wilden me toch controleren. Daar had ik geen goed gevoel bij", vertelde de hoofdrolspeler maandag tegen de rechter. "Ik weet tot op de dag van vandaag niet waarom ze me hebben aangehouden."

Fuck you
Yassine werd meegenomen naar het bureau in Maastricht. Daar mocht hij al snel weer weg. "Maar ik had twee telefoons tijdens mijn aanhouding en ik kreeg er maar één terug", verklaarde de dertiger maandag. Hij werd boos over de telefoon en voelde zich niet geholpen. Toegesnelde agenten werden getrakteerd op een middelvinger. 'Fuck you, ik neuk jullie moeders', schreeuwde Yassine.

Hij weigerde het bureau te verlaten zonder de tweede telefoon. "Toen ben ik op de grond gaan liggen. Ja, ik heb ook mijn broek omlaag getrokken."

Volstrekt ongepast
De aanklager zei maandag dat hij de frustratie van Yassine wel begrijpt. "Maar dit gedrag is volstrekt ongepast. Niet alleen naar de agenten, maar ook naar voorbijgangers." Daarom eiste de aanklager maandag dertig uur taakstraf, plus zestig uur voor de voorwaardelijke straf. Advocaat Erik Maessen verzocht de rechter daar twee keer dertig uur van te maken, met succes.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen