Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze Limburgse veteraan levert lintjes in

Geplaatst opvrijdag 2 december 2016 - 20:22

Een boze defensie-veteraan in Heerlen levert alle lintjes in die hij in zijn carrière ontvangen heeft.

John Ooms doet dat uit woede over het verhogen van de aow-leeftijd en het daar uit ontstane aow-gat voor oud-militairen.

Pensioen
Bij Defensie gaan werknemers verplicht eerder met pensioen dan de geldende pensioenleeftijd voor de meeste andere werknemers. Tot aan hun 65e is er een speciale uitkering, daarna volgt de aow. Daarbij is echter geen rekening gehouden met de verhoging van de aow-leeftijd. Daardoor gaan oud-militairen er van hun 65e tot aan de voor hun geldende pensioengerechtigde leeftijd honderden euro's per maand op achteruit.

Lintjes
Uit woede over deze gang van zaken heeft Ooms nu besloten alle onderscheidingen die hij tijdens zijn carrière heeft ontvangen terug te geven. "Jarenlang heb ik dag en nacht klaargestaan voor de vrede en veiligheid. Jarenlang moest ook mijn gezin daar mee leven. Ik moest verplicht stoppen met werken, ik had geen keus. En de minister en de politiek weigeren dit probleem, waar ikzelf niks aan kan doen, op te lossen", schrijft de Heerlenaar in een verklaring.

Vertrouwen
De veteraan vindt dat de politici zijn vertrouwen beschaamd hebben en hij voelt zich in de steek gelaten. "Als de politiek een beroep op ons deed, gingen we, altijd. Nu wij hen keihard nodig hebben, laten ze ons in de kou staan."

Ooms zal zijn lintjes op 6 december overhandigen aan VVD-Kamerlid Han ten Broeke. Die is voorzitter van de Kamercommissie voor Defensie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen
'Rijke ouderen hebben geen AOW nodig'
Kamer gaat stap verder om Defensiekantoor te redden
Ysselsteyn blij met heropening luchtmachtbasis De Peel
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen