Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze jongeren: 'Ze pakken onze vrijheid af'

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 23:08

De gemoederen liepen zondagavond hoog op bij het ingaan van de avondklok. Jongeren in Stein, Roermond en Venlo waren furieus en kwamen in opstand.

"We kunnen niet meer naar buiten", riep een van de boze jongeren in Stein tegen een correspondent van L1. "Ze pakken onze vrijheid af."

'We laten ons niet klein maken'
De emoties liepen hoog op. "We moeten allemaal achterom kijken of de politie niet achter ons aan komt. Ze willen ons allemaal op de grond zien, maar we laten ons niet klein maken."

Video: L1

Opstootjes
In Stein was het zaterdagavond al onrustig toen een groep jeugd bij elkaar kwam in het centrum. De politie en de Mobiele Eenheid (ME) moesten in actie komen. Er ontstonden opstootjes waarbij een politieagent lichtgewond raakte.

Lees ook: Onrustige avond in Limburg: verschillende plekken rellen

Noodverordening
Om te voorkomen dat mensen weer de straat opgingen, heeft de burgemeester zondag een noodverordening voor de gemeente Stein ingesteld. Maar daar trok de jeugd zich niets van aan.

Venlo en Roermond
Niet alleen in Stein was het onrustig, ook in Venlo en Roermond. Rondom het station van Venlo veroorzaakte een groep relschoppers tumult. Winkelruiten werden ingeslagen, zwaar vuurwerk werd afgestoken en tegenstanders gooiden met bakstenen. Er werd met fietsen gegooid op de Kaldenkerkerweg en er werd brand gesticht. Arriva heeft het trein- en busverkeer stilgelegd.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo vaardigde een noodbevel uit voor Venlo en Blerick.

In Roermond werd de hoofdingang van winkelcentrum Donderberg vernield. Ramen werden ingegooid en relschoppers beukten met winkelwagentjes in op een glazen pui.

Rellen ongeregeldheden onrust winkelcentrum Donderberg Roermond avondklok (24 jan 2021)
Foto: Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen