Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze jongeren: 'Ze pakken onze vrijheid af'

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 23:08

De gemoederen liepen zondagavond hoog op bij het ingaan van de avondklok. Jongeren in Stein, Roermond en Venlo waren furieus en kwamen in opstand.

"We kunnen niet meer naar buiten", riep een van de boze jongeren in Stein tegen een correspondent van L1. "Ze pakken onze vrijheid af."

'We laten ons niet klein maken'
De emoties liepen hoog op. "We moeten allemaal achterom kijken of de politie niet achter ons aan komt. Ze willen ons allemaal op de grond zien, maar we laten ons niet klein maken."

Video: L1

Opstootjes
In Stein was het zaterdagavond al onrustig toen een groep jeugd bij elkaar kwam in het centrum. De politie en de Mobiele Eenheid (ME) moesten in actie komen. Er ontstonden opstootjes waarbij een politieagent lichtgewond raakte.

Lees ook: Onrustige avond in Limburg: verschillende plekken rellen

Noodverordening
Om te voorkomen dat mensen weer de straat opgingen, heeft de burgemeester zondag een noodverordening voor de gemeente Stein ingesteld. Maar daar trok de jeugd zich niets van aan.

Venlo en Roermond
Niet alleen in Stein was het onrustig, ook in Venlo en Roermond. Rondom het station van Venlo veroorzaakte een groep relschoppers tumult. Winkelruiten werden ingeslagen, zwaar vuurwerk werd afgestoken en tegenstanders gooiden met bakstenen. Er werd met fietsen gegooid op de Kaldenkerkerweg en er werd brand gesticht. Arriva heeft het trein- en busverkeer stilgelegd.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo vaardigde een noodbevel uit voor Venlo en Blerick.

In Roermond werd de hoofdingang van winkelcentrum Donderberg vernield. Ramen werden ingegooid en relschoppers beukten met winkelwagentjes in op een glazen pui.

Rellen ongeregeldheden onrust winkelcentrum Donderberg Roermond avondklok (24 jan 2021)
Foto: Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen