Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze jongeren: 'Ze pakken onze vrijheid af'

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 23:08

De gemoederen liepen zondagavond hoog op bij het ingaan van de avondklok. Jongeren in Stein, Roermond en Venlo waren furieus en kwamen in opstand.

"We kunnen niet meer naar buiten", riep een van de boze jongeren in Stein tegen een correspondent van L1. "Ze pakken onze vrijheid af."

'We laten ons niet klein maken'
De emoties liepen hoog op. "We moeten allemaal achterom kijken of de politie niet achter ons aan komt. Ze willen ons allemaal op de grond zien, maar we laten ons niet klein maken."

Video: L1

Opstootjes
In Stein was het zaterdagavond al onrustig toen een groep jeugd bij elkaar kwam in het centrum. De politie en de Mobiele Eenheid (ME) moesten in actie komen. Er ontstonden opstootjes waarbij een politieagent lichtgewond raakte.

Lees ook: Onrustige avond in Limburg: verschillende plekken rellen

Noodverordening
Om te voorkomen dat mensen weer de straat opgingen, heeft de burgemeester zondag een noodverordening voor de gemeente Stein ingesteld. Maar daar trok de jeugd zich niets van aan.

Venlo en Roermond
Niet alleen in Stein was het onrustig, ook in Venlo en Roermond. Rondom het station van Venlo veroorzaakte een groep relschoppers tumult. Winkelruiten werden ingeslagen, zwaar vuurwerk werd afgestoken en tegenstanders gooiden met bakstenen. Er werd met fietsen gegooid op de Kaldenkerkerweg en er werd brand gesticht. Arriva heeft het trein- en busverkeer stilgelegd.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo vaardigde een noodbevel uit voor Venlo en Blerick.

In Roermond werd de hoofdingang van winkelcentrum Donderberg vernield. Ramen werden ingegooid en relschoppers beukten met winkelwagentjes in op een glazen pui.

Rellen ongeregeldheden onrust winkelcentrum Donderberg Roermond avondklok (24 jan 2021)
Foto: Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen