Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze ex-vriendin brengt Roemeens drugstrio in problemen

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2020 - 8:00

WhatsApp-berichten van een boze ex-vriendin brengen drie Roemeense drugstransporteurs in de problemen. Het trio wordt verdacht van het invoeren van 125 kilo hennep en de appjes lijken dat verhaal te ondersteunen.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. De drie Roemenen werden op 4 juni gearresteerd in Geleen.

Lees ook: Onderzoek naar Spaans transportbedrijf na grote drugsvangst

Boeven in Barca
Hun reis zou zijn begonnen in de Spaanse stad Castellón de la Plana. Daar is het transportbedrijf Gruas y Desguaces Da Costa gevestigd en justitie vermoedt dat dit bedrijf iets met het drugstransport te maken heeft. Vanuit Castellón de la Plana zou het drietal koers hebben gezet naar de Catalaanse gemeente Sant Andreu de la Barca.

Maisverkenner
Daar, niet ver boven Barcelona, zou één van de twee vrachtwagens zijn geladen. De andere wagen vervoerde mais en justitie denkt dat deze auto als verkenner diende. Zag de bestuurder van die vrachtwagen iets verdachts, of een politiecontrole, dan gaf hij dat door aan de drugswagen. Op die manier reed het trio volgens justitie van Sant Andreu de la Barca naar Nederland.

'Veel plezier verder'
De Kampstraat in Geleen, waar het trio werd gearresteerd, lijkt ook de eindbestemming zoals bedoeld. In onderlinge chatgesprekken deelde de vermeende leider van de groep, George R. (35), die straat via Google Maps. Diezelfde George lijkt met zijn (ex-)vriendin overhoop te liggen en daarmee zijn handel in gevaar te brengen.

De vrouw appte hem meermaals dat ze klaar was met de relatie, omdat hij het bed zou delen met een andere vrouw en hij drugs zou smokkelen. Ook schreef ze berichten als: 'Ik ga naar de politie om je aan te geven. Je krijgt zeven jaar voor drugssmokkel. Veel plezier verder.'

Lees ook: Geleen was eindstation van groot drugstransport uit Spanje

Cruciale chats
Hoewel George en zijn vermeende maten Alexandru C. (41) en Bogdan G. (27) wisselend hebben verklaard over hun onderlinge band, lijkt hun chatgeschiedenis die band sterk te onderstrepen. Op 4 juni, de dag dat ze arriveerden in Geleen, appte George bijvoorbeeld nog naar Bogdan: 'Laat de jongens komen om uit te laden, blijf bij de vrachtwagen.'

Onbekende jongens
Wie die 'jongens' zijn, werd tot dusver niet duidelijk. De politie arresteerde het Roemeense trio, zag rondom die arrestatie wel wat auto's die naderden en plots keerden, maar wist sinds 4 juni geen andere verdachten in de boeien te slaan. Er wordt wel nog uitgebreid onderzoek gedaan naar transportbedrijf Gruas y Desguaces Da Costa in Spanje.

Alexandru, Bogdan en George staan op 16 september voor het eerst voor de rechter. Tot die tijd wensen advocaten Justin Luiten en Raimon Maessen niet inhoudelijk te reageren op dit verhaal.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen