Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze chauffeurs leggen busverkeer Belgisch-Limburg plat

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 9:00

Er rijden sinds woensdagochtend minder bussen tussen Maastricht en Belgisch-Limburg.

Chauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn hebben het werk neergelegd. Ruim de helft van de buslijnen in Belgisch-Limburg is uitgevallen.

Door het lint
De medewerkers staken omdat ze kwaad zijn over het ontslag van een collega. De 50-jarige man werd door De Lijn op straat gezet nadat hij door het lint was gegaan tegen een stel jongeren. Nadat een audio-opname van de confrontatie de directie van de busmaatschappij had bereikt, werd de chauffeur op staande voet ontslagen.

Disproportioneel
Bij de vakbond zijn ze boos over het ontslag. Volgens bestuurder Geert Witterzeel waren het juist de jongen die de chauffeur lastigvielen en niet andersom. Hij vindt het ontslag disproportioneel. "Ik ga niet goedkeuren dat de man verbaal geweld heeft gebruikt. Maar de sanctie -ontslag op staande voet- staat ver buiten verhouding tot de gebeurtenis", zegt hij tegen Het Belang van Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen