Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze chauffeurs blokkeren Venlose binnenstad uit protest

Geplaatst opwoensdag 1 november 2017 - 6:12

In Venlo voeren vrachtwagenchauffeurs woensdag actie tegen de sluiting van poep-parkeerplaats De Keulse Barrière..

De gemeente sloot de parkeerplek halverwege oktober omdat het terrein zwaar vervuild was. Veel chauffeurs poepten er in de buitenlucht omdat er geen andere sanitaire voorzieningen zijn.

Lees ook: Gemeente zet door: poepparkeerplaats gesloten

Blokkade
De chauffeurs willen dat de parkeerplaats in elk geval tot maart open blijft. Om die eis kracht bij te zetten, willen ze rond het middaguur alle wegen in de Venlose binnenstad blokkeren.

Boetes
Het is woensdag een drukke verkeersdag in Venlo omdat veel Duitse kooptoeristen de stad bezoeken. Ze hebben een dag vrij vanwege Allerheiligen.

De gemeente dreigt chauffeurs die zich niet aan de verkeersregels houden met een boete. De politie is gevraagd om extra te controleren.

Overvolle wegen
Niet alleen in Venlo wordt overigens extra drukte verwacht vanwege de Duitse dag. Ook in Roermond en Maastricht moet rekening worden gehouden met overvolle wegen vanwege de komst van vele kooptoeristen.

Lees ook: Roermond waarschuwt: Duitsers en Belgen in aantocht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen