Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze buurman laat broek zakken en gaat de cel in

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 19:57

Een burenruzie in Venlo-Zuid is volledig uit de klauwen gelopen. De rechter heeft één van de betrokken mannen veroordeeld tot een korte celstraf, omdat hij zijn broek liet zakken en een snijdend gebaar langs zijn keel maakte.

De 54-jarige man deed dit richting de woning van de buurman waarmee hij al jaren een conflict heeft.

Fors strafblad
Helaas voor de vijftiger, die een strafblad heeft van 28 kantjes, heeft de buurman camerabeveiliging rondom zijn woning en dus werden zowel het snijdende gebaar als het geslachtsdeel-incident vastgelegd. Daarmee ging de buurman naar de politie en deed hij aangifte van bedreiging.

'Was een geintje'
De agenten zien hoe de man scheldt en tiert op straat, zijn middelvinger opsteekt en dan zijn broek laat zakken. Op een later moment, in januari van dit jaar, volgt het snijgebaar. Als de vijftiger door de politie wordt ondervraagd, bekent hij meteen.

"Dat ik mijn piemel heb laten zien was een geintje, de snijdende beweging was omdat hij me steeds in de gaten houdt en klaagt."

Geen oog dicht
Daarnaast zou de buurman vaker meldingen doen bij de politie, ook als hij helemaal niks heeft gedaan. De buurman staat anders in de wedstrijd: hij verklaarde deze week voor de rechter hoe hij al jaren geterroriseerd wordt door de man die naast hem woont, dat hij en zijn vrouw geen oog meer dichtdoen door al het geschreeuw, de bedreigingen en de aanloop van drugsgebruikers.

Kust veilig
Naar eigen zeggen durft de buurman niet meer naar buiten voordat hij op de camera's heeft gezien dat de kust veilig is. "Alle instanties verwijzen me naar de politie. En steeds als politie erbij komt, moet ik het ontgelden", vertelde de man met tranen in zijn ogen.

Maand weg
De rechter kan de kemphanen niet definitief van elkaar scheiden, maar heeft wel besloten de 'terreur-buurman' naar de gevangenis te sturen. Hij krijgt drie weken celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, en moet een deel van een oude straf uitzitten omdat hij in zijn proeftijd opnieuw de fout in ging. In totaal moet hij iets langer dan een maand brommen.

Het slachtoffer ontvangt ook ruim 700 euro schadevergoeding, grotendeels voor kosten die hij maakte om zijn camerasysteem te verbeteren.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen