Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze artiesten willen gesprek met LVK-organisatie

Geplaatst opzondag 8 november 2020 - 19:02

LVK-artiesten zijn boos door de gewijzigde opzet voor het LVK en willen in gesprek met de organisatie. Vanwege de coronamaatregelen heeft de Stichting LVK besloten de finale en halve finales alleen via L1 Radio uit te zenden.

De liedjes zullen begin volgend jaar niet live worden gezongen, maar worden afgespeeld. Verschillende artiesten laten L1 weten zich te beraden op een gezamenlijk statement richting de organisatie.

Lees ook: LVK-finale 2021 alleen op de radio

Er is meer mogelijk
De artiesten stellen dat er nog allerlei creatieve tussenvormen mogelijk zijn en willen daarover gezamenlijk overleg met de organisatie. Tot die tijd onthouden ze zich van commentaar, maar op sociale media hebben wel al diverse artiesten hun mening gegeven.

Zo zegt zangeres Katja Henz: "Wat Jammer! Er is zo veel mogelijk wat wel kan. Clipjes, opnames vooraf op schema, etc. Jammer voor de mensen die ondanks deze tijd toch investeren om cultuur vast te houden!"

Ook LVK-zanger Dwayne Horbarg laat zich op Facebook uit over de beslissing van de organisatie. "Ik begrijp dat het onzekere tijden zijn, maar hebben de artiesten, schrijvers, maar vooral de mensen uit Limburg die het LVK hebben laten worden wat het nu is, geen recht op een mooie alternatieve uitzending die binnen de maatregelen een mooie troost kan bieden?"

"Wij hebben als artiesten zonder inkomsten vanaf maart geïnvesteerd in opnames en clips. Het minste dat de artiesten mogen verwachten is dat Stichting LVK deze editie serieus oppakt en de deelnemers waardeert", reageert Christel van Rijn.

Pijn in het hart
Joep Verbugt, voorzitter van Stichting LVK, begrijpt de emoties van de artiesten. "Voor ons geldt ook dat we de beslissing met pijn in ons hart hebben moeten nemen." Hij geeft ook aan dat er altijd ruimte is voor een gesprek. "Maar je zit nou eenmaal met de situatie zoals deze is door corona."

Het alternatieve plan van de artiesten om nummers vooraf op te nemen, is volgens de voorzitter te duur. "Op twintig verschillende locaties opnames gaan maken, dat zijn aardig wat kosten. Dat is niet mogelijk."

Oneerlijke concurrentie
Het idee om de artiesten allemaal een eigen filmpje in te laten sturen, zorgt volgens Verbugt voor oneerlijke concurrentie. "De een gooit er veel geld tegenaan, en de ander misschien weer niet."

Verbugt geeft aan dat de organisatie de keuze heeft moeten maken of zij veel gaat investeren in een feest, dat waarschijnlijk niet door kan gaan vanwege de maatregelen. "Dat is de reden geweest dat we hebben gekozen om het alleen op de radio uit te zenden." Daarmee wordt het LVK volgens de voorzitter niet neergezet als een tweederangs feest. "De radio heeft er altijd aan bijgedragen dat het LVK juist zo groot is als het nu is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen