Overslaan en naar de inhoud gaan

Boze artiesten willen gesprek met LVK-organisatie

Geplaatst opzondag 8 november 2020 - 19:02

LVK-artiesten zijn boos door de gewijzigde opzet voor het LVK en willen in gesprek met de organisatie. Vanwege de coronamaatregelen heeft de Stichting LVK besloten de finale en halve finales alleen via L1 Radio uit te zenden.

De liedjes zullen begin volgend jaar niet live worden gezongen, maar worden afgespeeld. Verschillende artiesten laten L1 weten zich te beraden op een gezamenlijk statement richting de organisatie.

Lees ook: LVK-finale 2021 alleen op de radio

Er is meer mogelijk
De artiesten stellen dat er nog allerlei creatieve tussenvormen mogelijk zijn en willen daarover gezamenlijk overleg met de organisatie. Tot die tijd onthouden ze zich van commentaar, maar op sociale media hebben wel al diverse artiesten hun mening gegeven.

Zo zegt zangeres Katja Henz: "Wat Jammer! Er is zo veel mogelijk wat wel kan. Clipjes, opnames vooraf op schema, etc. Jammer voor de mensen die ondanks deze tijd toch investeren om cultuur vast te houden!"

Ook LVK-zanger Dwayne Horbarg laat zich op Facebook uit over de beslissing van de organisatie. "Ik begrijp dat het onzekere tijden zijn, maar hebben de artiesten, schrijvers, maar vooral de mensen uit Limburg die het LVK hebben laten worden wat het nu is, geen recht op een mooie alternatieve uitzending die binnen de maatregelen een mooie troost kan bieden?"

"Wij hebben als artiesten zonder inkomsten vanaf maart geïnvesteerd in opnames en clips. Het minste dat de artiesten mogen verwachten is dat Stichting LVK deze editie serieus oppakt en de deelnemers waardeert", reageert Christel van Rijn.

Pijn in het hart
Joep Verbugt, voorzitter van Stichting LVK, begrijpt de emoties van de artiesten. "Voor ons geldt ook dat we de beslissing met pijn in ons hart hebben moeten nemen." Hij geeft ook aan dat er altijd ruimte is voor een gesprek. "Maar je zit nou eenmaal met de situatie zoals deze is door corona."

Het alternatieve plan van de artiesten om nummers vooraf op te nemen, is volgens de voorzitter te duur. "Op twintig verschillende locaties opnames gaan maken, dat zijn aardig wat kosten. Dat is niet mogelijk."

Oneerlijke concurrentie
Het idee om de artiesten allemaal een eigen filmpje in te laten sturen, zorgt volgens Verbugt voor oneerlijke concurrentie. "De een gooit er veel geld tegenaan, en de ander misschien weer niet."

Verbugt geeft aan dat de organisatie de keuze heeft moeten maken of zij veel gaat investeren in een feest, dat waarschijnlijk niet door kan gaan vanwege de maatregelen. "Dat is de reden geweest dat we hebben gekozen om het alleen op de radio uit te zenden." Daarmee wordt het LVK volgens de voorzitter niet neergezet als een tweederangs feest. "De radio heeft er altijd aan bijgedragen dat het LVK juist zo groot is als het nu is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen