Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens niet naar Heerlen voor uitleg burgemeestersgedoe

Geplaatst opzaterdag 9 maart 2019 - 8:13

Gouverneur Theo Bovens gaat niet in op de uitnodiging van de Heerlense gemeenteraad, om bij een extra raadsvergadering uitleg te geven over het burgemeestersgedoe daar.

Dat laat hij de raad weten in een brief die door vertrekkend burgemeester Krewinkel is gedeeld.

Vertrouwelijkheid
"Buiten wat daarover in een kranteninterview is verschenen is meer toelichting vrijwel onmogelijk zonder de vertrouwelijkheid van de selectieprocedure te schenden", verwijst Bovens in de brief naar de vertrouwelijkheid die geldt rond de benoeming van een burgemeester.

Ziekteverlof
De gemeenteraad wil dat de gouverneur vertelt hoe hij het heeft kunnen laten gebeuren, dat burgemeester Krewinkel van Heerlen tijdens zijn ziekteverlof heeft gesolliciteerd naar de ambtsketen van Kerkrade. Hij kreeg daar niet de voorkeur van de vertrouwenscommissie, maar zijn sollicitatie lekte wel uit via De Limburger.

Lees ook: Gouverneur komt terug op beschuldigingen in Krewinkel-rel

Loyaliteit
De sollicitatie van Krewinkel viel slecht in de Heerlense raad, omdat daar al geruime tijd werd gevraagd wanneer Krewinkel weer terug zou keren. De burgemeester was al ongeveer een jaar afwezig vanwege de ernstige ziekte van zijn zoontje. Dat hij in die tijd een gooi had gedaan naar de ambtsketen van Kerkrade werd in Heerlen gezien als een gebrek aan loyaliteit. Als gouverneur wist Bovens dat Krewinkel had geschreven op de functie.

Ontslagbrief
"Ik kan begrip opbrengen voor uw gevoelens...maar tegelijkertijd betreur ik ook de situatie waarin de heer Krewinkel is beland", schrijft de gouverneur. In de brief benadrukt hij opnieuw dat Krewinkel volgens hem zeer gemotiveerd was om weer aan de slag te gaan in Heerlen. Inmiddels heeft die laatste naar aanleiding van alle commotie zijn ontslag ingediend.

Vervolg
In de brief schrijft Bovens verder dat hij op 13 maart met waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen in gesprek gaat over het langer aanblijven van Roemer. Daarna praat de gouverneur met de fractievoorzitters over de procedure voor een nieuwe burgemeester.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen