Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens neemt met bierdouche afscheid van Enschede

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2022 - 12:00

Theo Bovens, oud-gouverneur van Limburg, heeft zijn tijd als waarnemend burgemeester van Enschede gedenkwaardig afgesloten. Hij kreeg een bierdouche tijdens de wedstrijd FC Twente tegen FC Groningen.

In de vier maanden dat hij waarnemend burgemeester was van de Overijsselse stad, had hij één ding gemist: een wedstrijd bezoek van FC Twente. Dat vertelde hij openlijk tijdens zijn afscheid.

Belofte maakt schuld
En daar kreeg hij spijt van, want Bovens werd uitgenodigd of uitgedaagd, zoals hij op Instagram schrijft. Hij zegde toe om een keer een wedstrijd te bezoeken. "Wie A zegt...", schrijft de geboren Maastrichtenaar. En dus maakte belofte schuld en zat hij woensdagavond in Vak P van de Grolsch Veste voor de laatste thuiswedstrijd.

Lees ook: Oud-gouverneur Bovens waarnemend burgemeester Enschede

Niet droog gehouden
Volgens de oud-gouverneur was het een 'prachtige sfeer' met een 'mooi resultaat'. Ook hield hij het niet droog dankzij de locoburgemeester van Enschede, die hem trakteerde op een bierdouche. "Achteraf geen enkele spijt meer", concludeert Bovens.

Memorabele wedstrijd
De 62-jarige bestuurder zag overigens een memorabele wedstrijd. Voorafgaand was er een eerbetoon voor de overleden voetballer Jody Lukoki. FC Twente was zijn laatste club. Na het emotionele moment wisten de spelers met 3-0 te winnen van FC Groningen. Door puntenverlies van AZ is de ploeg van trainer Ron Jans verzekerd van Europees voetbal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen