Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bovens moet ingrijpen in rol Schreurs bij OML'

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 16:32

Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement wil dat gouverneur Bovens ingrijpt om te voorkomen dat Tilman Schreurs mag aanblijven als directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

Vorige week beslisten de Raad van Commissarissen van OML en de aandeelhouders, de gemeenten Roermond, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren dat de veroordeling van Schreurs in de zaak Van Rey geen reden is om hem te ontslaan.

Maar achteraf maakte Roerdalen bekend het niet eens te zijn met het besluit en te overwegen op te stappen uit de OML. Ook binnen de Roermondse politiek is er kritiek.

Lees ook: Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs

Kleine vis omgekocht
Schreurs kreeg als 'kleine vis' in het dossier geen straf opgelegd maar werd wel schuldig bevonden. De voormalige VVD-wethouder van Roermond had zich volgens de rechter met twee voetbalreisjes laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Integriteit
Volgens Raimond Franssen van de eenmansfractie Lokaal-Limburg moet gouverneur Bovens tussenbeide komen in het kader van de integriteit, het vertrouwen in de politiek en de noodzakelijke bestuurlijke samenwerking in Midden-Limburg.

Middeleeuwen
In schriftelijke vragen stelt
Franssen dat als hij dat niet doet "de gemeenten worden teruggeworpen naar de Middeleeuwen waar het ieder voor zich en God voor ons allen was. En het vertrouwen in integer bestuur tot het nulpunt daalt."

Lees hier eerdere berichten over Tilman Schreurs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen