Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Bovens moet ingrijpen in rol Schreurs bij OML'

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 16:32

Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement wil dat gouverneur Bovens ingrijpt om te voorkomen dat Tilman Schreurs mag aanblijven als directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

Vorige week beslisten de Raad van Commissarissen van OML en de aandeelhouders, de gemeenten Roermond, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren dat de veroordeling van Schreurs in de zaak Van Rey geen reden is om hem te ontslaan.

Maar achteraf maakte Roerdalen bekend het niet eens te zijn met het besluit en te overwegen op te stappen uit de OML. Ook binnen de Roermondse politiek is er kritiek.

Lees ook: Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs

Kleine vis omgekocht
Schreurs kreeg als 'kleine vis' in het dossier geen straf opgelegd maar werd wel schuldig bevonden. De voormalige VVD-wethouder van Roermond had zich volgens de rechter met twee voetbalreisjes laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol.

Integriteit
Volgens Raimond Franssen van de eenmansfractie Lokaal-Limburg moet gouverneur Bovens tussenbeide komen in het kader van de integriteit, het vertrouwen in de politiek en de noodzakelijke bestuurlijke samenwerking in Midden-Limburg.

Middeleeuwen
In schriftelijke vragen stelt
Franssen dat als hij dat niet doet "de gemeenten worden teruggeworpen naar de Middeleeuwen waar het ieder voor zich en God voor ons allen was. En het vertrouwen in integer bestuur tot het nulpunt daalt."

Lees hier eerdere berichten over Tilman Schreurs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen