Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens: kiezer beseft niet om hoeveel geld het gaat

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 17:12

'Als de kiezer zich voldoende had gerealiseerd hoeveel geld er door de provincie wordt uitgegeven, dan was de opkomst bij de verkiezingen in Limburg wellicht hoger geweest dan die kleine 45 procent'.

Dat zei gouverneur Theo Bovens bij de afscheidsvergadering voor vertrekkende statenleden. Volgens de gouverneur lag bij de afgelopen statenverkiezingen te veel de aandacht bij landelijke thema's.

'Terwijl juist in Limburg de stem van de kiezer verschil maakt'.

Duizelingwekkend
Bovens wees erop dat er de afgelopen vier jaar 'duizelingwekkend bedragen' verdeeld zijn. 'Vier keer heeft u een begroting opgesteld met een gemiddelde waarde van 590 miljoen euro. Per statenlid stond u voor 12,5 miljoen euro per jaar', zei de gouverneur.

Doordrongen
Maar de kiezer was daar niet van doordrongen, zo was zijn boodschap. In totaal namen 28 van de 47 statenleden afscheid van het Limburgs Parlement. Soms uit eigen keuze omdat ze geen nieuwe termijn meer ambieerden, soms omdat ze niet werden herkozen.

Oranje Nassau
Twee vertrekkende statenleden werden bij hun afscheid benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau: fractievoorzitter Weike Medendorp van de PvdA en Anja van den Beuken van het CDA.
Van den Beuken stopt na 12 jaar, Medendorp na 8 jaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie lobbyt voor grensvriendelijke belastingen
Gouverneur Bovens mag blijven van Limburgs Parlement
Theo Bovens (25 nov 2019)
Bovens: 'Burgemeester die rug recht wil houden is kwetsbaar'
PVV: Geen rode loper uitleggen voor Limburgs kalifaat
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen