Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens gaat hameren op rapport Onderzoeksraad

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 15:56

Gouverneur Theo Bovens gaat erop aandringen dat de aanbevelingen uit het OVV-rapport over onder meer de kerncentrale in Tihange worden opgevolgd.

Volgens hem is het rapport een goede basis om de benodigde internationale samenwerking voor een mogelijk ongeluk met de Belgische kerncentrale verder vorm te geven.

Nucleair ongeval
"Er zijn voldoende handvaten en uitdagingen om de voorbereiding op en afhandeling van een mogelijk nucleair ongeval verder vorm te geven", laat hij weten in een schriftelijke reactie.

Lees ook: Voorbereiding op kernongeluk schiet tekort

Zorgen
​Bovens is blij dat de zorgen die in Limburg leven over de kerncentrale bij Tihange in het rapport zijn meegenomen. De gouverneur heeft zelf ook met de Onderzoeksraad voor Veiligheid gesproken, en daar gewezen op de verschillende manieren waarop Nederland, Duitsland en België omgaan met mogelijke problemen bij de kerncentrale.

Open communicatie
De gouverneur wil dat de aanbevelingen van het rapport zowel in Den Haag als bij de veiligheidsregio's worden besproken. Ook wil hij dat die instanties open communiceren over het onderwerp.

Gezamenlijke rampenoefening
Vereniging Stop Tihange Nederland pleit voor een gezamenlijke rampenoefening voor Limburg, Belgë en Duitsland voor het geval er iets misgaat met één van de kernreactoren van Tihange. De vereniging reageert hiermee op het rapport van de Onderzoeksraad dat vandaag is verschenen. Die concludeert dat Limburg, Duitsland en België hun crisis-scenario's en communicatie rond mogelijke ongelukken op kerncentrales niet op orde hebben. De Vereniging Stop Tihange wijst bovendien op cijfers dat het aantal incidenten bij Tihange veel hoger ligt dan bij andere kerncentrales.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen