Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens: enorme opdracht om 100 miljoen uit Brussel te halen

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 18:49

Het is een enorme opdracht voor de nieuwe gedeputeerden om 100 miljoen euro vanuit Brussel naar Limburg te halen. Dat zegt gouverneur Theo Bovens in het L1-programma AvondGasten.

Deze opdracht staat in het woensdag gepresenteerde coalitieprogramma.

Laten zien in Brussel
Volgens de gouverneur moeten de gedeputeerden zich nog meer laten zien in Brussel. "Wij zijn de Europese regio en hebben een goed verhaal voor Brussel. Nu er een gedeputeerde bij is gekomen komt er ook meer ruimte om naar buiten te gaan", zegt Bovens.

De 100 miljoen euro uit Brussel komen volgens Bovens niet enkel ten goede van de Limburgse overheid. "Daar moet de hele Limburgse samenleving van profiteren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Offermanns: PvdA schuift aan bij onderhandelingstafel
PVV boos op gedeputeerde Koopmans na gebruik dienstauto
'Europese Plukze-wet weer stap dichterbij'
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen