Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens borrelt in Brussel voor Songfestival

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 15:30

Na André Rieu, Onno Hoes en Albert Verlinde is nu ook gouverneur Theo Bovens aan boord van de Songfestival-lobbyboot gegaan.

De gouverneur lag dinsdagavond voor anker bij de LimburgBorrel, een netwerkbijeenkomst, in Brussel en daar sprak hij zich uit voor de komst van het Songfestival naar Maastricht. Op zijn Instagram-account postte hij een fotocollage van zijn reclamewerk bij het gezellige samenzijn in de Europese hoofdstad.

Ambassadeur
Gehuld in een promotieshirt en met een heus campagneteam in zijn kielzog stak Bovens van wal tegen onder meer Maryem van den Heuvel, Nederlands ambassadeur in België, en Robert de Groot: namens Nederland is hij de permanente vertegenwoordiger bij de Europese Unie. "Aan het einde van mijn toespraak hebben zij ook een t-shirt gekregen", vertelt Bovens.

Lees ook: Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Luchtige lobby
Met zijn luchtige lobbyactiviteiten hoopt Bovens de aandacht op Maastricht te houden voor het Songfestival, zodat de hoofdstad van Limburg de boot niet mist. "We dragen allemaal ons steentje bij. Laatst kocht Ger Koopmans een afspraak met minister-president Mark Rutte om met hem te praten over de komst van het evenement naar Maastricht."

Lees ook: Gedeputeerde koopt Songfestivaldate met Rutte

Alle trossen los
Bovens: "Wat ik persoonlijk bijzonder vindt aan Maastricht als Songfestivalstad, is dat daar het Verdrag van Maastricht is getekend, waardoor de Europese Unie is ontstaan. De eerste voorloper van de EU, de EEG, is bedacht door de Franse politicus Jean Monnet en die heeft dus ook het Songfestival bedacht." Jean Monnet wordt in de geschiedenisboeken gezien als de 'Vader van Europa'. "Wat mij betreft kunnen dus alle trossen los om het Songfestival in Maastricht te houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen