Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens borrelt in Brussel voor Songfestival

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 15:30

Na André Rieu, Onno Hoes en Albert Verlinde is nu ook gouverneur Theo Bovens aan boord van de Songfestival-lobbyboot gegaan.

De gouverneur lag dinsdagavond voor anker bij de LimburgBorrel, een netwerkbijeenkomst, in Brussel en daar sprak hij zich uit voor de komst van het Songfestival naar Maastricht. Op zijn Instagram-account postte hij een fotocollage van zijn reclamewerk bij het gezellige samenzijn in de Europese hoofdstad.

Ambassadeur
Gehuld in een promotieshirt en met een heus campagneteam in zijn kielzog stak Bovens van wal tegen onder meer Maryem van den Heuvel, Nederlands ambassadeur in België, en Robert de Groot: namens Nederland is hij de permanente vertegenwoordiger bij de Europese Unie. "Aan het einde van mijn toespraak hebben zij ook een t-shirt gekregen", vertelt Bovens.

Lees ook: Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Luchtige lobby
Met zijn luchtige lobbyactiviteiten hoopt Bovens de aandacht op Maastricht te houden voor het Songfestival, zodat de hoofdstad van Limburg de boot niet mist. "We dragen allemaal ons steentje bij. Laatst kocht Ger Koopmans een afspraak met minister-president Mark Rutte om met hem te praten over de komst van het evenement naar Maastricht."

Lees ook: Gedeputeerde koopt Songfestivaldate met Rutte

Alle trossen los
Bovens: "Wat ik persoonlijk bijzonder vindt aan Maastricht als Songfestivalstad, is dat daar het Verdrag van Maastricht is getekend, waardoor de Europese Unie is ontstaan. De eerste voorloper van de EU, de EEG, is bedacht door de Franse politicus Jean Monnet en die heeft dus ook het Songfestival bedacht." Jean Monnet wordt in de geschiedenisboeken gezien als de 'Vader van Europa'. "Wat mij betreft kunnen dus alle trossen los om het Songfestival in Maastricht te houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen