Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens: 'Affaire-Hoes kent alleen maar verliezers'

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 17:59

Gouverneur Theo Bovens heeft een 'triest gevoel' overgehouden aan de affaire rond burgemeester Onno Hoes van Maastricht: "Er zijn alleen maar verliezers", zegt de gouverneur.

Volgens Bovens is de gang van zaken het gesprek van de dag onder burgemeesters, ook in Limburg.

Discussie
De affaire wakkert de lopende discussie aan hoe burgemeesters zich in het publieke domein moeten gedragen, aldus Bovens: "Wanneer ben je van onbesproken gedrag? Dat is de essentie van de discussie."

Aangifte
Bovens vindt het goed dat Hoes aangifte van laster en smaad heeft gedaan tegen omroep PowNed vanwege het laten maken en uitzenden van verborgen camerabeelden van de date die tot zijn vertrek over maximaal een half jaar heeft geleid. "Het is goed dat de rechter dat toetst. Want het is zeer zorgwekkend hoe deze zaak in de openbaarheid is gekomen", zegt de gouverneur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
Hoes op gesprek bij gouverneur Bovens
Raad Maastricht akkoord met voorlopig aanblijven Hoes
Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen