Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovens: 'Affaire-Hoes kent alleen maar verliezers'

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 17:59

Gouverneur Theo Bovens heeft een 'triest gevoel' overgehouden aan de affaire rond burgemeester Onno Hoes van Maastricht: "Er zijn alleen maar verliezers", zegt de gouverneur.

Volgens Bovens is de gang van zaken het gesprek van de dag onder burgemeesters, ook in Limburg.

Discussie
De affaire wakkert de lopende discussie aan hoe burgemeesters zich in het publieke domein moeten gedragen, aldus Bovens: "Wanneer ben je van onbesproken gedrag? Dat is de essentie van de discussie."

Aangifte
Bovens vindt het goed dat Hoes aangifte van laster en smaad heeft gedaan tegen omroep PowNed vanwege het laten maken en uitzenden van verborgen camerabeelden van de date die tot zijn vertrek over maximaal een half jaar heeft geleid. "Het is goed dat de rechter dat toetst. Want het is zeer zorgwekkend hoe deze zaak in de openbaarheid is gekomen", zegt de gouverneur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
Hoes op gesprek bij gouverneur Bovens
Raad Maastricht akkoord met voorlopig aanblijven Hoes
Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen