Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovenleiding bij Roermond hersteld: treinen rijden weer

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 6:45

De beschadigde bovenleiding bij Roermond is weer hersteld. De treinen tussen Weert en Sittard kunnen daardoor dinsdag weer volgens de dienstregeling rijden.

Dat meldt de NS.

Evacuatie
Maandagochtend strandde tussen Roermond en Weert een trein door de defecte bovenleiding. Rond de klok van 6:30 uur zag de machinist dat de bovenleiding in Roermond ter hoogte van de Slachthuisstraat kapot was. In totaal werden 49 reizigers geëvacueerd.

Lees ook: Kapotte bovenleiding bij Roermond: tot dinsdag geen treinen

Snelbussen
Het treinverkeer was door de beschadigde bovenleiding flink ontregeld. Zo reden er op het traject Roermond-Weert tot dinsdag 4:00 uur geen treinen. Reizigers konden gebruikmaken van snelbussen.

Oorzaak onbekend
Het is niet bekend waardoor de bovenleiding is beschadigd. Volgens een woordvoerder gebeurt het vaker en kan dat verschillende oorzaken hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen