Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovenleiding bij Roermond hersteld: treinen rijden weer

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 6:45

De beschadigde bovenleiding bij Roermond is weer hersteld. De treinen tussen Weert en Sittard kunnen daardoor dinsdag weer volgens de dienstregeling rijden.

Dat meldt de NS.

Evacuatie
Maandagochtend strandde tussen Roermond en Weert een trein door de defecte bovenleiding. Rond de klok van 6:30 uur zag de machinist dat de bovenleiding in Roermond ter hoogte van de Slachthuisstraat kapot was. In totaal werden 49 reizigers geëvacueerd.

Lees ook: Kapotte bovenleiding bij Roermond: tot dinsdag geen treinen

Snelbussen
Het treinverkeer was door de beschadigde bovenleiding flink ontregeld. Zo reden er op het traject Roermond-Weert tot dinsdag 4:00 uur geen treinen. Reizigers konden gebruikmaken van snelbussen.

Oorzaak onbekend
Het is niet bekend waardoor de bovenleiding is beschadigd. Volgens een woordvoerder gebeurt het vaker en kan dat verschillende oorzaken hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen