Overslaan en naar de inhoud gaan

Boven of onder vanaf 1 juni? Dubbeldeks terras Venlo staat

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 19:03

Mensen die deze weken een terrasje gaan pikken in Venlo, krijgen de keuze om boven of beneden te gaan zitten. Het dubbeldeks terras staat sinds vrijdag en is klaar voor de eerste bezoekers.

Aan horecaondernemer Arno Hendriks nu de taak om zijn investering terug te verdienen. "We gaan ervoor en we hebben weer zin om te knallen."

Zandvoort
De stalen constructie van Neptunus Structures uit Kessel was eigenlijk bedoeld voor de Dutch Grand Prix 2020 in Zandvoort, maar ook dat evenement is wegens corona afgelast. Het terras met een 'boven en beneden' is nu in Venlo geparkeerd. De vergunning van de gemeente was rap geregeld. Hendriks: "Dat mag in deze tijd ook wel eens gezegd worden."

Video: L1

Noodzaak
Vrijdag, vroeg in de ochtend, begon de bouwploeg uit Kessel en rond het middaguur stond de constructie grotendeels. Hendriks schat dat je boven en 'beneden' uiteindelijk met vijftig personen kunt zitten. Het is geen droom die uitkomt voor de ondernemer van Cafe Restaurant Central; het is noodzaak. "We lopen een risico, maar je moet creatief zijn."

Brilliant
De bouw van het terras op poten trekt bekijks. "Briljant", zegt een voorbijgangster. Andere mensen kijken omhoog en maken foto's. "Ik zag het al op Facebook. Dit is een heel goed idee." Twee dames kibbelen waar ze vanaf 1 juni gaan zitten, boven of beneden. "Beide, want ik wil het van alle kanten bekijken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen