Overslaan en naar de inhoud gaan

Boven of onder vanaf 1 juni? Dubbeldeks terras Venlo staat

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 19:03

Mensen die deze weken een terrasje gaan pikken in Venlo, krijgen de keuze om boven of beneden te gaan zitten. Het dubbeldeks terras staat sinds vrijdag en is klaar voor de eerste bezoekers.

Aan horecaondernemer Arno Hendriks nu de taak om zijn investering terug te verdienen. "We gaan ervoor en we hebben weer zin om te knallen."

Zandvoort
De stalen constructie van Neptunus Structures uit Kessel was eigenlijk bedoeld voor de Dutch Grand Prix 2020 in Zandvoort, maar ook dat evenement is wegens corona afgelast. Het terras met een 'boven en beneden' is nu in Venlo geparkeerd. De vergunning van de gemeente was rap geregeld. Hendriks: "Dat mag in deze tijd ook wel eens gezegd worden."

Video: L1

Noodzaak
Vrijdag, vroeg in de ochtend, begon de bouwploeg uit Kessel en rond het middaguur stond de constructie grotendeels. Hendriks schat dat je boven en 'beneden' uiteindelijk met vijftig personen kunt zitten. Het is geen droom die uitkomt voor de ondernemer van Cafe Restaurant Central; het is noodzaak. "We lopen een risico, maar je moet creatief zijn."

Brilliant
De bouw van het terras op poten trekt bekijks. "Briljant", zegt een voorbijgangster. Andere mensen kijken omhoog en maken foto's. "Ik zag het al op Facebook. Dit is een heel goed idee." Twee dames kibbelen waar ze vanaf 1 juni gaan zitten, boven of beneden. "Beide, want ik wil het van alle kanten bekijken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen