Overslaan en naar de inhoud gaan

BOVAG pakt 10 Limburgse rijscholen certificaat af

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 13:57

Door een verscherping van de richtlijnen voor het BOVAG lidmaatschap moeten tien Limburgse rijscholen hun certificaat inleveren.

Om welke rijscholen het gaat wil de branche-organisatie niet zeggen. Landelijk gaat het om 150 rijscholen.

Kaf van het koren
Roger Keijbeck uit Susteren heeft zich als voorzitter van BOVAG-rijscholen altijd sterk gemaakt voor een kwaliteitsslag van de rijscholen. In zijn laatste jaar als voorzitter pleitte hij voor het Duitse model, waarbij meer eisen aan de rijschoolhouder worden gesteld. Keijbeck is blij dat nu het 'kaf van het koren' wordt gescheiden.

Verklaring Omtrent Gedrag
In de nieuwe richtlijnen die op 1 januari 2015 zijn ingegaan staat dat rij-instructeurs een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen. Bovendien moet een rijschool een kredietwaardigheidscheck ondergaan. Als rijscholen niet aan een bepaald slagingspercentage kunnen voldoen komen ze ook niet meer in aanmerking voor een BOVAG-lidmaatschap.

Herkeuring
Naast deze maatregelen worden rijscholen vanaf nu één keer in de drie jaar opnieuw gescreend op de nieuwe richtlijnen. Keijbeck verwacht dat dan opnieuw een aantal rijscholen hun BOVAG certificaat moet inleveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vooral oudere Limburger rijdt op brom- of snorfiets
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Verkeersongeval betekent het einde voor rijschool
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen