Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

BOVAG pakt 10 Limburgse rijscholen certificaat af

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 13:57

Door een verscherping van de richtlijnen voor het BOVAG lidmaatschap moeten tien Limburgse rijscholen hun certificaat inleveren.

Om welke rijscholen het gaat wil de branche-organisatie niet zeggen. Landelijk gaat het om 150 rijscholen.

Kaf van het koren
Roger Keijbeck uit Susteren heeft zich als voorzitter van BOVAG-rijscholen altijd sterk gemaakt voor een kwaliteitsslag van de rijscholen. In zijn laatste jaar als voorzitter pleitte hij voor het Duitse model, waarbij meer eisen aan de rijschoolhouder worden gesteld. Keijbeck is blij dat nu het 'kaf van het koren' wordt gescheiden.

Verklaring Omtrent Gedrag
In de nieuwe richtlijnen die op 1 januari 2015 zijn ingegaan staat dat rij-instructeurs een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen. Bovendien moet een rijschool een kredietwaardigheidscheck ondergaan. Als rijscholen niet aan een bepaald slagingspercentage kunnen voldoen komen ze ook niet meer in aanmerking voor een BOVAG-lidmaatschap.

Herkeuring
Naast deze maatregelen worden rijscholen vanaf nu één keer in de drie jaar opnieuw gescreend op de nieuwe richtlijnen. Keijbeck verwacht dat dan opnieuw een aantal rijscholen hun BOVAG certificaat moet inleveren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vooral oudere Limburger rijdt op brom- of snorfiets
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Verkeersongeval betekent het einde voor rijschool
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen