Overslaan en naar de inhoud gaan

BOVAG pakt 10 Limburgse rijscholen certificaat af

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 13:57

Door een verscherping van de richtlijnen voor het BOVAG lidmaatschap moeten tien Limburgse rijscholen hun certificaat inleveren.

Om welke rijscholen het gaat wil de branche-organisatie niet zeggen. Landelijk gaat het om 150 rijscholen.

Kaf van het koren
Roger Keijbeck uit Susteren heeft zich als voorzitter van BOVAG-rijscholen altijd sterk gemaakt voor een kwaliteitsslag van de rijscholen. In zijn laatste jaar als voorzitter pleitte hij voor het Duitse model, waarbij meer eisen aan de rijschoolhouder worden gesteld. Keijbeck is blij dat nu het 'kaf van het koren' wordt gescheiden.

Verklaring Omtrent Gedrag
In de nieuwe richtlijnen die op 1 januari 2015 zijn ingegaan staat dat rij-instructeurs een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen. Bovendien moet een rijschool een kredietwaardigheidscheck ondergaan. Als rijscholen niet aan een bepaald slagingspercentage kunnen voldoen komen ze ook niet meer in aanmerking voor een BOVAG-lidmaatschap.

Herkeuring
Naast deze maatregelen worden rijscholen vanaf nu één keer in de drie jaar opnieuw gescreend op de nieuwe richtlijnen. Keijbeck verwacht dat dan opnieuw een aantal rijscholen hun BOVAG certificaat moet inleveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vooral oudere Limburger rijdt op brom- of snorfiets
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Verkeersongeval betekent het einde voor rijschool
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen