Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwproject Ligne Sittard gaat laatste fase in

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 19:31

De sleutel van Ligne, zoals het multifunctionele complex in het centrum van Sittard heet, is overgedragen aan de partijen die er gebruik van gaan maken. Het inrichten kan beginnen.

Het plan van Ligne dateert uit eind jaren '90. Architect Jo Coenen presenteerde toen een plan voor het stadshart van Sittard, Zitterd Revisited.

Onderdak
De bouw van het complex langs de Rijksweg Noord startte in 2013. De laatste fase voor oplevering is nu ingegaan. In september zal Ligne onderdak bieden aan en onderwijsinstelling, een museum, een filmhuis en een bibliotheek. Maar ook winkels.

Probleem
Het invullen van de geplande winkelruimte bleek een probleem. Bij aanvang van het project was er meer behoefte aan winkels dan tegenwoordig het geval is. Hier ligt nog een uitdaging voor de projectontwikkelaar. De geplande winkelruimte wordt straks deels gevuld door nog twee andere functies: zorg en wonen.

Draagvlak
Wethouder Ruud Guyt is inmiddels 10 jaar bij dit project betrokken. Hij heeft het draagvlak in de afgelopen jaren voor Ligne zien groeien. Hij hoort steeds minder gemopper, bijvoorbeeld over verkeersoverlast. Steeds meer zien de Sittardenaren hoe mooi het wordt. "Het is een groot complex met veel functies. Het toont nu in het centrum van de stad hoe je oud en nieuw op een goede manier kunt verbinden. "

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee hijskranen in de knoop in Sittard
Vulling Ligne schiet niet op: Subway tweede retailer
75.000 boeken verhuizen van bieb naar bieb
Scheurtjes in vloer gloednieuw Ligne Sittard
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen