Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkraan valt om in Heel: kind (4) aan dood ontsnapt

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 13:04

Een bouwkraan op een bouwterrein in Heel is maandagmiddag omgevallen.

Het gevaarte kiepte rond 12:30 uur om aan de Burgemeester Bongaartslaan.

Kind
Het horizontale deel van de kraan kwam in een tuin terecht, waar net een vierjarig kindje aan het spelen was dat op een halve meter gemist werd. Wel werden een schuur, een steiger en een woning in aanbouw geraakt. Ook trok de vallende kraan een stroomkabel los, waardoor een aantal woningen zonder elektriciteit zit.

Video: Fer Traugott

Stempel
De correspondent meldt dat de kraan omviel toen een van de stempels van de kraanwagen grip verloor, en de wagen wegzakte. De kraan was tijdens de val niet bemand, niemand raakte gewond. Wel werd een elektriciteitsvoorziening geraakt, volgens de brandweer. Daardoor kwamen acht woningen in de buurt zonder stroom te zitten.

Bekijks
De hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig, onder meer met vijf brandweerwagens. Ook trekt de ravage veel bekijks van omwonenden. "Grootste zorg is nu om de kraan te stabiliseren", laat een woordvoerder van de brandweer weten. "Eerst moet de arbeidsinspectie poolshoogte komen nemen, pas daarna kunnen we beginnen met de berging."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen