Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwcenter Budé sluit deuren

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:00

Bouwmaterialenhandel Budé in Beek heeft het faillissement aangevraagd. Directeur Eric Budé verwacht dat de rechtbank het dinsdag zal uitspreken.

Het faillissement treft twee vestigingen: Budé Beek BV in Beek en Imabo Budé BV in Maastricht. Van dat laatste bedrijf sloot Budé zelf al vorig jaar de deuren. Het einde van de onderneming kost achttien werknemers hun baan. Dat waren er ooit meer dan dertig.

Het familiebedrijf is in 1913 door Hubert Budé als timmerwerkplaats gestart. Het bedrijf beleefde daarna een lange en illustere historie binnen de Limburgse bouwmarkt.

Druppel
Huidig directeur Eric Budé - derde generatie - wijt de teloorgang aan de al jaren aanhoudend slechte marktomstandigheden in de bouwsector en de steeds verder toenemende concurrentie in de regio. "De komst van Hornbach in Geleen vorig jaar was de druppel die de emmer deed overlopen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laatste dag voor Kalenderfabriek in Beek
Kunstmestbedrijf Ekompany uit Beek is failliet
Winkelconcern Macintosh failliet verklaard
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen