Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwbedrijven onderzoeken arbeidstijden A2-tunnel

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 11:34

Bouwbedrijven Strukton en Ballast Nedam laten onderzoeken of de Arbeidstijdenwet wel is nageleefd bij de aanleg van de A2-tunnel in Maastricht.

De bedrijven werken samen in het Avenue2-consortium. De onderzoeksklus is uitbesteed aan een extern bureau.

Fraude
Aanleiding voor het onderzoek is een bericht in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, waarin staat dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar fraude bij de tunnelbouw. Twee managers van Avenue2 zijn vanwege dat onderzoek een tijd vastgehouden. Volgens Strukton en Ballast Nedam zijn de twee op 8 november gehoord door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Portugezen
Het onderzoek spitst zich toe op de urenregistratie van Portugese betontimmerlieden de aan de tunnel werken. In een verklaring zeggen de bouwbedrijfen 'groot belang te hechten aan het naleven van geldende wet- en regelgeving.' Aan de hand van het onderzoek wordt gekeken of de manier van werken bij Strukton en Ballast Nedam moet worden aangepakt.

Sloopwoningen
Het is niet de eerste keer dat het grote bouwproject onder vuur komt te liggen. Ruim een jaar geleden bleek dat bijna duizend euro per maand werd ingehouden op de salarissen van de Portugese arbeiders in ruil voor een kamer in een sloopwoning en vliegtickets naar Portugal.

Lees ook:
- Onderzoek naar fraude A2-tunnel Maastricht

Bouwbedrijven onderzoeken arbeidstijden A2-tunnel.
Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bazen A2-tunnelbouwers voorlopig niet voor de rechter
Onderzoek naar fraude bij A2-tunnel Maastricht
A2-tunnel Maastricht moet niet 'koninklijk' worden
'Atlanco Rimec hield 4 miljoen in van A2-Portugezen'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen