Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bouwbedrijf liet medewerker liggen na ernstig ongeluk'

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 22:26

Justitie heeft celstraffen geëist tegen de bedrijfsleider en een directeur van een bouwbedrijf uit Kerkrade. Zij zouden een bedrijfsongeval onder het tapijt hebben geschoven.

Dat meldt de NOS. Het incident vond plaats in september 2015.

Harde landing
Een medewerker viel toen ruim drie meter naar beneden tijdens een bouwproject en zou ernstig gewond zijn geraakt aan zijn rug. De bouwlocatie was volgens de landelijke omroep niet veilig ingericht. Zo ontbraken er leuningen en veiligheidsnetten die een dergelijk incident hadden kunnen voorkomen.

Onder het tapijt
De bedrijfsleider werd geïnformeerd over het ongeval en zou meteen ter plaatse zijn gegaan om het incident te verdoezelen. Zo zou hij bijvoorbeeld een hoogwerker hebben verplaatst en veiligheidsharnassen hebben gekocht, die hij op de bouwplaats legde.

In de tussentijd lag de gewonde medewerker nog steeds op de grond. Slachtoffer en collega's kregen instructies over het verhaal dat zij de inspectie moesten vertellen.

Inspectie in actie
Twee maanden na zijn valse verklaring, kreeg het slachtoffer spijt. Hij stapte daarop alsnog naar de inspectie. Justitie ziet de bedrijfsleider als hoofdschuldige, maar stelt dat de directeur medeplichtig is. Hij zou op de hoogte zijn geweest, maar heeft niet ingegrepen. De verdachten moeten, als het aan justitie ligt, een boete van ongeveer één ton betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen