Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwbedrijf Jongen zet 26 werknemers op straat

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 20:10

Het Landgraafse bouwbedrijf Jongen Bouwpartners gaat inkrimpen. 26 werknemers van het bedrijf hebben vrijdagavond een ontslagbrief in de brievenbus gekregen.

Dat meldt het bedrijf in een brief aan alle medewerkers, die in handen is van L1.

Onder de norm
De reorganisatie is volgens het bedrijf - dat vestigingen heeft in Landgraaf, Roermond en Venlo - nodig omdat de bedrijfsresultaten 'achterblijven bij de norm'. Eerdere verbeteringen in het bedrijf hebben tot nu toe onvoldoende effect gehad.

De gedwongen ontslagen vallen niet op de bouwplaats, maar op de ondersteunende afdelingen. Het bedrijf heeft volgens zijn website zo'n 300 mensen in dienst, dus de huidige ontslagronde treft bijna 10 procent van het personeel.

Sociaal plan
De medewerkers die ontslag is aangezegd, moeten maandag op gesprek komen op het hoofdkantoor in Landgraaf. Zij komen in aanmerking voor het sociaal plan van moederbedrijf VolkerWessels.

Jongen Bouwpartners was vrijdagavond niet bereikbaar voor een toelichting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen