Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bouw van De Schans in Arcen kan doorgaan

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 12:19

De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) De Schans in Arcen kan doorgaan. Dat is het gevolg van een uitspraak die de Raad van State woensdag deed.

Volgens de bestuursrechter heeft Venlo goed onderbouwd dat De Schans ingepast kan worden op het Ovaal in het dorp. Zo stelt Venlo dat de zichtlijnen tussen dorp, kasteel en de schanstoren behouden blijven. En dat de relatie tussen dorp en kasteel wordt versterkt door de aanleg van een parkachtige omgeving rond de mfa.

Geen bezwaren
De Raad van State kan Venlo volgen in die onderbouwing. Eind vorig jaar tikte de bestuursrechter de gemeente nog op de vingers omdat de oorspronkelijke onderbouwing van de vergunning voor de bouw van De Schans onvoldoende was. De Raad van State weegt nu ook mee dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de provincie Limburg laten weten dat ze geen bezwaren hebben tegen bouw van De Schans op het Ovaal.

Onzekere periode
Wethouder Ramon Testroote van Venlo laat weten blij te zijn met de uitspraak van de bestuursrechter. "Er komt nu een einde aan een onzekere periode. De mfa mag nu een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de maatschappelijke en sociale binding voor alle Arcenaren." Volgens Venlo kan De Schans, waarvan de bouw al is begonnen, volgend jaar worden opgeleverd.

Scheuring herstellen
Fractievoorzitter Ineke Hendrickx van GroenLinks heeft een interpellatiedebat over het onderwerp aangevraagd. Volgens haar wordt Venlo nu beloond terwijl de eind 2012 verstrekte vergunning ongegrond was. Tijdens het eventuele debat wil ze daar haar ongenoegen over uiten. Daarnaast wil ze dat Venlo zich inzet om de scheuring in het dorp over dit onderwerp te herstellen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Partijen eisen bouwstop mfc Arcen
Vergunning mfa Arcen slecht onderbouwd
Voorbereidend werk accommodatie Arcen mag doorgaan
MFA Venlo-oost komt op plek van basisschool
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen