Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bouw van De Schans in Arcen kan doorgaan

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 12:19

De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) De Schans in Arcen kan doorgaan. Dat is het gevolg van een uitspraak die de Raad van State woensdag deed.

Volgens de bestuursrechter heeft Venlo goed onderbouwd dat De Schans ingepast kan worden op het Ovaal in het dorp. Zo stelt Venlo dat de zichtlijnen tussen dorp, kasteel en de schanstoren behouden blijven. En dat de relatie tussen dorp en kasteel wordt versterkt door de aanleg van een parkachtige omgeving rond de mfa.

Geen bezwaren
De Raad van State kan Venlo volgen in die onderbouwing. Eind vorig jaar tikte de bestuursrechter de gemeente nog op de vingers omdat de oorspronkelijke onderbouwing van de vergunning voor de bouw van De Schans onvoldoende was. De Raad van State weegt nu ook mee dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de provincie Limburg laten weten dat ze geen bezwaren hebben tegen bouw van De Schans op het Ovaal.

Onzekere periode
Wethouder Ramon Testroote van Venlo laat weten blij te zijn met de uitspraak van de bestuursrechter. "Er komt nu een einde aan een onzekere periode. De mfa mag nu een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de maatschappelijke en sociale binding voor alle Arcenaren." Volgens Venlo kan De Schans, waarvan de bouw al is begonnen, volgend jaar worden opgeleverd.

Scheuring herstellen
Fractievoorzitter Ineke Hendrickx van GroenLinks heeft een interpellatiedebat over het onderwerp aangevraagd. Volgens haar wordt Venlo nu beloond terwijl de eind 2012 verstrekte vergunning ongegrond was. Tijdens het eventuele debat wil ze daar haar ongenoegen over uiten. Daarnaast wil ze dat Venlo zich inzet om de scheuring in het dorp over dit onderwerp te herstellen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Partijen eisen bouwstop mfc Arcen
Vergunning mfa Arcen slecht onderbouwd
Voorbereidend werk accommodatie Arcen mag doorgaan
MFA Venlo-oost komt op plek van basisschool
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen