Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw 450 koopwoningen Malberg geschrapt

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 16:43

De komende jaren zullen geen 600 maar 150 geplande, nieuwe koopwoningen verrijzen in de Maastrichtse wijk Malberg. Dat zegt wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Wonen).

"De marktomstandigheden zijn sinds de start van het wijkvernieuwingsproject Manjefiek Malberg in 2005 volledig veranderd. Er is simpelweg geen behoefte meer aan zoveel nieuwe koopwoningen."

Ontbonden
Daarom ook zal de grondexploitatiemaatschappij Malberg, een samenwerkingsverband van de wooncorporaties Servatius, Woonpunt, de Gemeente Maastricht en AM Vastgoed worden ontbonden.

Te duur
Van Grootheest: "Het is te duur om deze ontwikkelingsmaatschappij overeind te houden. Er zal de komende jaren veel kleinschaliger en in een langzamer tempo gebouwd gaan worden. Waarbij iedere partij zijn eigen verantwoordelijkheid neemt."

Lees meer in Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad van donderdag 26 februari.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht bezorgd over verkoop sociale huurwoningen
Tramlijn Maastricht: onderzoek spoorbrug niet zeker
Alle nieuwbouwplannen Maastricht onder de loep
Maastricht wil laadpaal op 300 meter van elke woning
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen